Reparació d'aire condicionat 1

Reparació d’aire condicionat

Els aparells d’aire condicionat són una font de confort i de qualitat de vida durant tot l’any. Els nous models són cada vegada més potents i silenciosos. Gairebé ni es noten… fins que s’espatllen i els trobem a faltar. Fuites de refrigerant, obstruccions en les sortides, neteja dels filtres i del desguàs… Els nostres tècnics especialitzats s’encarreguen d’oferir un servei complet i exhaustiu per a resoldre o prevenir qualsevol tipus d’anomalia en el seu aparell d’aire condicionat.

A Madac, a part de ser especialistes en la instal·lació d’aires condicionats, també li supervisem la instal·lació a l’instant i, en cas de necessari, ens encarreguem de la seva reparació.

Quins són els símptomes que mostren que alguna cosa no va bé en els sistemes d’aire condicionat?

Els sistemes d’aire condicionat requereixen un manteniment preventiu que permet conservar i allargar la vida útil de la instal·lació a través d’una inspecció periòdica per assegurar que tot funcioni correctament.

Reparació d'aire condicionat

Quan es tracta de sistemes d’aire condicionat o climatització, la millor manera de determinar que necessita una reparació o substitució d’algun dels seus components és posar-se en contacte amb un professional d’aire condicionat i la climatització. Per a determinar el, o els problemes i la necessitat de reparació del seu equip, ha de buscar el consell i l’ajuda de professionals per obtenir un assessorament correcte.

Així i tot, hi ha una sèrie de senyals que poden revelar de manera fàcil i ràpida que hi ha alguna cosa que no està bé en alguna de les seves unitats. En el cas que detectis alguna d’aquests senyals, contacti amb un dels nostres especialistes de reparacions d’aires condicionats perquè solucionin aquella anomalia.

Els símptomes que s’han de tenir en compte per a la reparació de l’aire condicionat són els següents:

 • En primer lloc, si el sistema de climatització no s’encén i s’ha comprovat que no sigui provocat per algun error de l’exterior de l’aparell, cridi’ns.
 • Si el seu aparell d’aire condicionat no saca o no produeix aire fred, però treu aire a temperatura ambient o aire calent, perquè s’ha d’apagar i contactar amb els nostres tècnics perquè no es causin més problemes.
 • En el cas que l’aparell de climatització comenci a degotar aigua per alguna de les seves unitats, tant pot ser interior com exterior, s’ha de contactar amb els nostres tècnics d’aire condicionat.
 • Si el seu equip d’aire condicionat té una gran acumulació de gel  a l’interior o al voltant de la unitat o de les tuberies, que no és normal, contacti amb Madac.
 • En el cas que el seu sistema d’aire condicionat provoqui mala olor, contacti amb nosaltres per a trobar el problema i solucionar-lo.

Aquests són només alguns dels símptomes i dels senyals més comuns que són bons indicadors que alguna cosa no va bé en el seu sistema d’aire condicionat.

Causes d’una possible avaria

Reparació d'aire condicionat 2
 • Falta de refrigerant

El primer símptoma de falta de gas en el nostre aire condicionat és que no refreda o calenta prou, o com a mínim no ho fa com al principi.

Si observem la unitat exterior i toquem les rosques de connexió veurem que les dues estan templades o calentes i que l’aire que treu el ventilador està a temperatura ambient.

 • Obstrucció del capil·lar o de la vàlvula d’expansió

Aquesta avaria no sol ser molt comuna si l’instal·lador va fer bé el seu treball, ja que aquestes peces s’obstrueixen normalment per culpa d’impureses en el circuit, o per humitat de no haver-li realitzat un bon buit. Aquesta humitat es congela i crea un tap de gel.

 • Intercanviador exterior brut

Aquesta avaria es produeix per culpa d’un mal manteniment del nostre aire condicionat, en aquest cas la unitat exterior està bruta. Aquesta avaria té una sèrie de símptomes:

 • Pressió de baixa alta.
 • Pressió d’alta alta.
 • Consum elèctric alt.

 

 • Filtres o intercanviador interior bruts

Aquesta avaria és la més comuna en els aires condicionats, aquesta avaria es produeix per a no tenir un bon manteniment en l’interior del nostre aire condicionat, la neteja de filtres. Aquesta avaria també te una sèrie de símptomes:

 • Pressió de baixa baixa.
 • Pressió d’alta baixa.
 • Consum elèctric baix.

 

 • Bypass en vàlvula de quatre vies

Això normalment ocorre perquè el pistó de la vàlvula s’ha quedat enxampat i no va ni per a un costat ni per a un altre.

A Madac ens podem encarregar de tot.
Demani’ns informació sense cap mena de compromís i l’assessorarem en tot allò que necessiti. Tenim les oficines centrals a Sitges i a Vilafranca del Penedès, però abastem tot el Garraf, l’Alt Penedès i al Baix Penedès. Més de 6.000 clients del territori ja confien nosaltres.

  He leido y acepto la Política de privacidad

  A Madac ens podem encarregar de tot.
  Demani’ns informació sense cap mena de compromís i l’assessorarem en tot allò que necessiti. Tenim les oficines centrals a Sitges i a Vilafranca del Penedès, però abastem tot el Garraf, l’Alt Penedès i al Baix Penedès. Més de 6.000 clients del territori ja confien nosaltres.
  Si es tracta d’un aire condicionat que no doni problemes, confiï el seu manteniment a Madac.

  Articles que et podríen interessar

  • L’aire condicionat no sols s’usa a l’estiu, sinó que també és útil en les èpoques de l’any més fredes. En aquest article t’expliquem quin ha de ser la temperatura de l’aire condicionat a l’hivern....

  • És important realitzar un corrcete manteniment dels equips d'aire condicionat....

  • Els aparells d’aire condicionat són una font de confort i de qualitat de vida durant tot l’any. Els nous models són cada vegada més potents i silenciosos. Gairebé ni es noten… fins que s’espatllen i els trobem a faltar. Fuites de refrigerant, obstruccions en les sortides, neteja dels filtres i del desguàs…...