ON I COM HE UTILITZAR EL AIRE CONDICIONAT PER GASTAR MENYS? 1

ON I COM HE UTILITZAR EL AIRE CONDICIONAT PER GASTAR MENYS?

L’estiu ens porta a l’ús de ventiladors i aire condicionat, però utilitzar-lo de manera responsable té beneficis tant per al medi ambient com per a l’estalvi d’energia i per tant de diners. Ajudar al manteniment de l’aire fred a casa teva, t’ajudarà a estalviar en la factura d’electricitat. A continuació, t’expliquem com:

 

Mantenir una temperatura constant

Regular la temperatura tot el temps i mantenir-la entre 22ºC i 26ºC, farà que no hagin pics de pujades i baixades de llum. Pots programar-se a una hora determinada perquè s’encengui abans d’arribar a casa, amb això t’asseguraràs que la teva llar tindrà una temperatura adequada sempre i no tindràs la necessitat de posar-ho a una temperatura més freda del que adequada.

 

Airejar les zones de la casa

Resulta necessari ventilar la casa aprofitant quan la nit cau i fa més fresc. Per això, és aconsellable tancar portes i finestres en les hores de màxima temperatura per obrir tot quan la calor va baixant.

 

Condiciona la teva llar

Per poder tenir un sistema d’aire condicionat eficient i aprofitar les condicions, heu de tenir la teva llar adaptat amb finestres i portes que es tanquin de manera hermètica, per evitar que se surti el fred que emeten els sistemes d’aire fred. Així mateix és recomanable ajudar que es mantingui fresc, protegint les finestres amb tendals o baixant les persianes o cortines per evitar que s’escalfi amb el sol.

 

Imprescindible, netejar el teu aparell d’aire

Tenir net el teu aparell d’aire condicionat i renovar els filtres, ajuden al fet que no s’hagin de consumir més energia de la que es necessita per poder funcionar. Això ho hem de fer cada any i abans de l’arribada dels mesos forts de calor per estalviar en consum i allargar la vida útil del teu aparell.