Correcte manteniment de l'energia solar fotovoltaica 1

Correcte manteniment de l’energia solar fotovoltaica

Les instal·lacions d’energia solar fotovoltaica són una inversió segura, tant a nivell econòmic com ambiental. Però, per a aconseguir el seu màxim rendiment, fa falta que estiguin molt cuidades. És per això que Madac s’encarrega del correcte manteniment de l’energia solar fotovoltaica.

A Madac podem supervisar la instal·lació i verificar el seu rendiment perquè l’equip rendeixi al 100%. Algunes de les anomalies poden ser microfractures d’algun material, degradació induïda per potencial, desconnexió del cablejat… Els nostres tècnics especialitzats s’encarreguen d’oferir un servei complet i exhaustiu per a resoldre o prevenir qualsevol classe d’anomalia en el seu aparell d’energia solar fotovoltaica.

Com fer un correcte manteniment de l’energia solar fotovoltaica?

Els panells solars requereixen un manteniment preventiu que permet conservar i allargar la vida útil de la instal·lació solar tèrmica a través d’una neteja i inspecció periòdica.

Correcte manteniment de l'energia solar fotovoltaica 2

Un manteniment preventiu és el servei de neteja i revisió del correcte funcionament amb la funcionalitat d’aconseguir l’estat òptim dels components que integren la instal·lació solar. El principal objectiu que té aquest manteniment és conservar la seva eficàcia i fiabilitat.

Les instal·lacions tèrmiques tenen una esperança de vida d’uns 10 anys, i aquests panells requeriran revisions de rutina per a detectar a temps qualsevol classe d’anomalia que pugui afectar la seva operació.

Per a realitzar una neteja i inspecció periòdica s’ha de realitzar una neteja dels panells solars que ha de ser realitzat per un tècnic especialitzat per a evitar qualsevol problema.

Durant la inspecció el tècnic seguirà els següents procediments:

 1. Tallarà el subministrament d’aigua freda, tancant la clau de de el tinaco, abans d’iniciar qualsevol revisió.
 2. Inspeccionarà visualment les canonades i accessoris. Verificant que no hi hagi deformacions, cops o fugides.
 3. Revisarà l’aïllament tèrmic que existeixi en la instal·lació. Comprovant que estigui en perfectes condicions, sense corts, diluïts, esquerdes o cops.
 4. Localitzarà la presència d’òxid en tota la instal·lació, i contemplarà si és necessari un reemplaçament de l’observat.

A més, dins dels tubs de buit i del col·lector pla, el tècnic examinarà la vàlvula anticongelant en la seva entrada i sortida d’aigua.

Avantatges de l’energia fotovoltaica

Correcte manteniment de l'energia solar fotovoltaica 3
L’energia solar fotovoltaica té una sèrie d’avantatges tant a escala econòmica, com a nivell ambiental que fa que cada vegada tingui més demanda dins de la nostra societat.
En primer lloc cal destacar que és un tipus d’energia 100% renovable, inesgotable i no contaminant, és a dir, no consumeix combustibles ni genera residus, per tant contribueix al desenvolupament sostenible. Per altra banda, diem que és una energia modular, per tant es poden construir des de grans plantes fotovoltaiques en el terra com a petits panells solars per als sostres. A més, permet la instal·lació de bateries per a l’emmagatzematge d’electricitat sobrant per a donar-li ús posterior.
Per això es considera aquesta energia l’energia que dominarà en un futur.
A Madac ens podem encarregar de tot.
Demani’ns informació sense cap mena de compromís i l’assessorarem en tot allò que necessiti. Tenim les oficines centrals a Sitges i a Vilafranca del Penedès, però abastem tot el Garraf, l’Alt Penedès i al Baix Penedès. Més de 6.000 clients del territori ja confien nosaltres.

  He leido y acepto la Política de privacidad

  A Madac ens podem encarregar de tot.
  Demani’ns informació sense cap mena de compromís i l’assessorarem en tot allò que necessiti. Tenim les oficines centrals a Sitges i a Vilafranca del Penedès, però abastem tot el Garraf, l’Alt Penedès i al Baix Penedès. Més de 6.000 clients del territori ja confien nosaltres.
  Si es tracta d’un aire condicionat que no doni problemes, confiï el seu manteniment a Madac.

  Articles que et poden interessar

  • Les instal·lacions d'energia solar fotovoltaica són una inversió segura, tant a nivell econòmic com ambiental. Però, per a aconseguir el seu màxim rendiment, fa falta que estiguin molt cuidades. És per això que Madac s'encarrega del correcte manteniment de l'energia solar fotovoltaica....