¿CALEFACCIÓ ELÈCTRICA O DE GAS? QUINES DIFERÈNCIES HI HA I QUIN ÉS MILLOR? 1

¿CALEFACCIÓ ELÈCTRICA O DE GAS? QUINES DIFERÈNCIES HI HA I QUIN ÉS MILLOR?

L’hivern està sent molt fred i molts s’han decidit aquest any per instal·lar calefacció a casa seva. Els aparells de gas o elèctrics són els més comuns per a això. No obstant això, decidir-se per un és complicat, pel fet que hi ha clares diferències entre aquests dos tipus d’escalfadors.

¿Calderes de gas-oil o elèctriques?
Xarxa pública de subministrament
A diferència de l’electricitat, del subministrament poden beneficiar tots els habitatges, les distribuïdores de gas encara no han aconseguit que aquest arribi a totes les llars. No obstant això, hi ha altres aparells de gas que no requereixen alimentar-se de la xarxa pública, ja que l’element es subministra de forma envasada.

Instal·lació dels escalfadors
Decantar-se per l’electricitat és una solució encertada si no es vol fer cap instal·lació en l’habitatge o en els casos en què el consum serà menor. En canvi, els generadors de Gas-oil: calderes de gas-oil necessiten una instal·lació complicada i costosa, però que és recomanable si es va a fer un ús constant del sistema.

Manteniment
Tot i que el gas natural és un sistema d’energia net i segur, és necessària la realització de revisions periòdiques i una neteja anual, per tal de purgar els radiadors. Per contra, la conservació de l’estat dels acumuladoreseléctricos és un procés senzill i gairebé inexistent.

Estalvi econòmic
El preu del gas és menor que el de l’electricitat, de manera que, si es té en compte el consum diari, és possible aconseguir un gran estalvi econòmic; utilitzant generadors Gas-oil, malgrat el cost inicial de la seva instal·lació, el qual es veurà amortitzat.

Tot i que les necessitats de cada persona tenen molt a dir a l’hora de decantar-se per algun d’aquests sistemes, s’ha de tenir en compte la gran quantitat d’opcions que hi ha al mercat, les quals van des acumuladors nocturns fins a bombes de calor.