CALEFACCIÓ A LA LLAR 1

CALEFACCIÓ A LA LLAR

Amb l’arribada de l’hivern la temperatura comença a disminuir en l’ambient i, com a conseqüència, a les llars. Per aquest motiu, cal utilitzar els sistemes de calefacció existents a la llar per a arribar a la temperatura més adequada i suportar el riu hivern. A més, l’objectiu serà no perjudicar la salut amb temperatures inadequades. Però quina és la temperatura més adequada per a una llar? Per respondre de forma correcta a aquesta pregunta es començarà aprenent com utilitzar correctament els sistemes de calefacció.

Com utilitzar correctament la calefacció?

En primer lloc cal destacar que un ús adequat de la calefacció comença per disposar d’un termòstat amb el que sigui possible la regulació de la temperatura ambiental dins del domicili.

L’ideal és mantenir l’habitatge entre 21 ºC i 23 ºC. A més, cal que la humitat de l’ambient oscil·li entre el 50 i 70%. D’aquesta manera, s’evitaran problemes en la salut. Amb l’objectiu d’aconseguir aquests valors s’haurà de col·locar un termòstat que contribuirà positivament al bon ús del sistema de calefacció.

Cal destacar que a la nit es recomana disminuir la temperatura perquè la calor no interfereixi en el descans. Temperatures excessives (25 – 26 ºC) influeixen negativament en el nostre organisme fent que no reaccioni correctament.

Importància del manteniment de la calefacció

Qualsevol petit detall pot influir en la temperatura de l’habitatge. Això comporta la necessitat d’augmentar la intensitat de la calefacció i, per tant, augmentar la despesa econòmica. Per aquest motiu és necessari comptar amb professionals del sector (empresa de manteniment). La seva àmplia i variada experiència els converteix en les persones perfectes per aconsellar i solucionar qualsevol incidència. N’hi haurà prou amb sol·licitar pressupost a les empreses i triar la que millor s’adapti a les necessitats existents. La comoditat i la salut no estan relacionades amb elevats costos.