AIXETES: TENDÈNCIES I AVARIES TÍPIQUES 1

AIXETES: TENDÈNCIES I AVARIES TÍPIQUES

En l’actualitat el disseny de les aixetes per al bany i la llar es troba en constant evolució. Els models destaquen per posseir un estilisme ple de línies seductores, arrodonides o rectilínies.

Tendències en aixetes

Les tendències més clares són: les aixetes de canya alta i el empotrables. Si s’opta pels primers s’aconseguirà aportar elegància i practicitat a l’habitacle en què es col·loqui l’aixeta. Per contra, triar les aixetes empotrables és aportar per l’alliberament de l’espai i l’aprofitament de la superfície.

En ambdós casos, les aixetes seran aquests elements que aporten elegància a la llar a l’una que subministren aigua. Existeixen dissenys més atrevits que aposten per aixetes que simulen cascades i són igual de pràctics.

Avaries a les aixetes

– En intentar obrir l’aixeta no surt aigua:
En aquest tipus de situacions és probable que s’hagi produït un tap. Per solucionar l’avaria serà necessari desmuntar l’aixeta i treure la vàlvula de tancament. Un cop net es tornarà a muntar.
De vegades, la vàlvula de tancament s’endureix. Això pot ser degut a l’òxid o a algun element estrany.

– La creueta no arriba al final quan es tanca l’aixeta
Si es dóna aquest tipus d’avaria és recomanable desmuntar el suport i comprovar que la rosca no es trobi desgastada per l’ús i el temps. Si per contra, la rosca es troba en bon estat es canviarà la sabata.

– Degoteig d’aigua pel tub de sortida
Inicialment es tancaran les claus de pas i seguidament es traurà la muntura per localitzar l’avaria. Si no és així és possible que el seient estigui deteriorat (existeixen fissures).

Finalment, sigui quina sigui l’avaria serà imprescindible contactar amb els professionals del sector experts en el correcte manteniment de les aixetes.