MADAC CLIMA | Av. de les Flors, 4. Sitges | Tel. 938 102 297

Avantatges i inconvenients de l’aire condicionat

Aire acondicionado Madac Clima

En un estiu amb calor, l’aire condicionat juga un paper fonamental. Cada vegada més, és present a l’oficina i la llar, però és important comprendre quins són els beneficis i efectes perjudicials que té l’aire condicionat a la nostra salut.

Avantatges

La calor sufocant i la deshidratació produïda per la sudoració poden causar una pèrdua d’energia i sensació de cansament. A més, les temperatures que superen els 22-24 graus poden provocar insomni.

Així doncs, l’aire condicionat és un aliat per mantenir les estades fresques i evitar les temperatures elevades, així com els efectes que aquestes provoquen.

Inconvenients

No obstant això, mal utilitzat, els aparells d’aire condicionat poden causar efectes perjudicials en la nostra salut.

Un dels principals inconvenients és notable en llars on viuen diverses persones, i és que cada un té una tolerància diferent a les temperatures, a més de portar roba diferent. Això pot causar refredats i incomoditat i estrès en aquells que no se sentin a gust amb la temperatura de l’aire.

Una altra cosa que cal evitar és posar-se directament en el transcurs del corrent d’aire fred, ja que això pot ocasionar contractures musculars. Sotmetre a canvis bruscos de temperatura també pot perjudicar la salut, motiu pel qual és convenient deixar que la temperatura es reguli a poc a poc.

Cal tenir en compte, a més, que la majoria d’aparells d’aire condicionat dispensen un aire sec que s’assequen les mucoses corporals, una de les principals barreres que té el cos contra agents infecciosos.

Un últim inconvenient que pot evitar-se amb un manteniment adequat és que, si els filtres estan bruts, poden ser nius d’àcars, partícules en suspensió i bacteris. Aquests casos poden derivar en el desenvolupament d’al·lèrgies, així com en problemes respiratoris, faringitis o refredats.

Cal tenir en compte que molts d’aquests afectes nocius poden evitar-se amb un ús responsable.